На Тернопільщині роботодавці економлять на працівниках

15 Сер 2014 / 11:36 | Переглядів: 1568

податкова будівля

З початку року працівники Головного управління Міндоходів області виявили 366 не облікованих найманих працівників, яким було виплачено зарплат "у конвертах" на суму 129 тисяч гривень.

За словами в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Євгена Воробця, у результаті проведених заходів по області з 233 громадянами роботодавці оформили трудові договори. До державної реєстрації залучено 62 громадяни.

За встановлені порушення трудового законодавства до органів прокуратури передано 18 справ та 14 справ - до інспекції праці. До бюджету додатково сплачено 23,1 тис. гривень.

Пам'ятайте, що мінімальна заробітна плата, а це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну, а також погодинну норму праці (обсяг робіт) є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників.

Нагадаємо, що мінімальна заробітна плата наразі становить 1218 грн.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.