Молодь долучилася до реформування фіскальної політики України

24 Лис 2014 / 07:33 | Переглядів: 2366

ТНЕУ  Андрій Крисоватий конеренція

У Тернопільському національному економічному університеті відбулася п'ята Всеукраїнська науково-практична конференція на тему: "Фіскальна політика України в умовах євроінтеграційних процесів", співорганізаторами якої виступило Головне управління ДФС у Тернопільській області. Участь у конференції взяли студенти, науковці, викладачі, громадськість, а також заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Сергій Господарик та заступник начальника Тернопільської митниці Міндоходів Володимир Титор.

Вітальним словом відкрив конференцію ректор ТНЕУ Андрій Крисоватий. Він відмітив, що саме молоді люди повинні приймати якомога активнішу участь у реформуванні нашої молодої країни, тож чути їхню думку про процеси в державі дуже важливо.

Сергій Господарик розповів присутнім про Концепцію реформування податкової системи, яку винесено на розгляд Верховної Ради.

"На сучасному етапі саму Концепцію реформування податкової системи суттєво доопрацьовано, окремі законопроекти підготовлені з врахуванням інтересів бізнесу і погоджені з ним. Значні зміни відбудуться у спрощеній системі оподаткування - замість нинішніх шести груп планується створити три, а для спрощенців буде введено мораторій на перевірки протягом двох років. Крім того, планується запровадження для усіх груп, окрім першої, обов'язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій. Реформа торкнеться й єдиного соціального внеску, ставки якого будуть значно знижені, що допоможе вивести заробітні плати з тіні. Це особливо актуально для Тернопільщини як аграрної області, адже в сільському господарстві задіяно чимало працівників, які офіційно не оформлені", - пояснив Сергій Господарик.

Володимир Титор, у свою чергу, розповів про зміни, які відбуваються у митному законодавстві, а також про особливості роботи Тернопільської митниці.
Після вітальних слів гостей конференції, студенти з Тернополя та інших міст України представили свої доповіді на тему фіскальної політики, які викликали у залі жваве обговорення та змістовні дискусії.

Відділ комунікацій
Головного управління ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.