Місто професій

11 Вер 2014 / 08:54 | Переглядів: 2612

діти лійство парк

6 вересня 2014 року в парку ім. Т.Шевченка м. Тернополя відбулося масове дійство для дітей та їхніх батьків “Місто професій”. Організатором даного заходу виступили Видавничий Дім “Січ” та міжнародний діловий журнал “Сommunity”, котрі запросили до акції працівників Тернопільського міськрайонного центру зайнятості.

Для дітей та їх батьків облаштували справжнє інтерактивне "місто професій". На вході відвідувачі отримували "паспорти громадян імпровізованого містечка" та могли влаштуватися на роботу, за що отримували відповідну оплату. А для того, щоб зробити правильний вибір майбутньої професійної діяльності, спеціалісти міськрайонного центру зайнятості Інна Лісовська та Оксана Гороховська запрошували школярів середніх та старших класів пройти профдіагностичне обстеження за допомогою спеціальних тестів на комп'ютері.

Цікаво було і дошкільнятам та діткам молодших класів. Вони залюбки брали участь в таких пізнавальних іграх, як “М'яч плюс професія” та “Показуха”, в яких діти мали можливість проявити обізнаність широкого спектру професій та спеціальностей, показати свої акторські здібності. Кожному учаснику робились відповідні записи в паспортах і видавались умовні “гроші”.

Місто професій складалося з кількох майданчиків із представниками професій різного спрямування. Зокрема, в рамках акції було розгорнуто містечко пожежно-рятувальної служби, функціонував банк, художня студія, школа з вивчення іноземних мов, криміналістична лабораторія, кінологічна служба. Щоб "влаштуватись на роботу" потрібно було взяти участь у майстер-класі від професіоналів і виконати певне завдання. За якісно виконану роботу "працівники" отримували винагороду - зарплатню у вигляді умовних "грошей". Витратити її можна було в крамниці морозива.

Кожен з учасників інтерактивного заходу зумів не лише спробувати себе у ролі професіонала певної галузі, а й усвідомити важливість правильного вибору майбутньої професійної діяльності.

Гороховська О.Д. - головний спеціаліст відділу довідково - інформаційної роботи з населенням ТМРЦЗ
тел. 52-89-30

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.