Міський голова Тернополя звертається до Державного Казначейства з вимогою розблокувати платежі міської ради

19 Жов 2012 / 08:27 | Переглядів: 1804

Сергій Надал

Державна казначейська служба України не здійснює проплату платіжних доручень розпорядників та одержувачів коштів міського бюджету Тернополя. Станом на 17 жовтня не проплачено рахунків міської ради на суму понад 9 млн. грн. З них по загальному фонду (утримання міських установ) - 3,4 млн. грн., по спеціальному фонду (капітальні видатки, ремонт житлового фонду) - 6,2 млн. грн. Місто не отримує кошти на потреби охорони здоров'я, освіти, спорту, житлово-комунального господарства. Окремі платіжні доручення не проплачені вже більше місяця.

Сьогодні не проходить жодна проплата по соціально захищеним статтях видатків. А це - медикаменти, оплата енергоносіїв, харчування закладів освіти та охорони здоров'я, пальне для "швидкої допомоги", заробітна плата для вчителів та лікарів. Затримуючи платежі, Казначейство паралізує життєдіяльність міста і спричинює вкрай негативні наслідки для звичайних городян.

"Незважаючи на неодноразові звернення у Казначейство, облдержадміністрацію, Кабінет Міністрів України, прокуратуру, правоохоронні органи наші платежі заблоковані. Фактично одна структура робить заручниками 200-тисячне місто. Ми в черговий раз звертаємось до Казначейство провести проплати та дати нам можливість забезпечити нормальне функціонування міста", - зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Джерело: rada.te.ua

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.