Мінрегіон продовжує співпрацю з міжнародними організаціями у сфері енергоефективності та енергозбереження

19 Січ 2016 / 11:14 | Переглядів: 2142

=б2-щ-0шь-9шгь09г87еи76е75к5у54уц4321

Міністерство регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України сприяє підвищенню енергоефективності в житлово-комунальному господарстві, в тому числі і шляхом співпраці з міжнародними організаціями та проектами.

Чергова робоча зустріч з представниками International Resources Group (IRG) (Андрієм Міцканом, Грейс Трейн і Дмитром Ємельяненко), яке є виконавцем проектів USAID у різних країнах світу, в тому числі в Україні, відбулася 14 січня в Мінрегіоні.

Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Едуард Кругляк визначив потенційно можливі основні пріоритетні напрямки надання технічної допомоги з боку USAID.

"Йдеться про імплементацію вимог Директив ЄС у національне законодавство, прийняття відповідних законодавчих та нормативно-правових актів з питань енергетичної ефективності та житлово-комунального господарства. Також важливо розбити дієву стратегію модернізації інженерно-технічного фонду житлово-комунального господарства", — зазначив заступник Міністра.

За його словами, сьогодні важливо розвивати сферу енергозбереження та енергоефективності в Україні, зокрема завдяки залученню міжнародного фінансування, запровадженню професійного та ефективного менеджменту та створенню відповідного Фонду Енергоефективності.

"Ми активно слідкуємо за діями Уряду у напрямку вдосконалення існуючих програм енергоефективності, а також процесом створення Фонду Енергоефективності" - підкреслив представник International Resources Group Андрій Міцкан та додав, що USAID також зацікавлене у подальшій співпраці у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики.

Насамкінець Едуард Кругляк нагадав, що в ролі бенефіціару діючого проекту USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні" Мінрегіон планує продовжити плідне співробітництво в рамках цього проекту, а також розвивати співробітництво в рамках нових програм, які плануються до старту.

У свою чергу Андрій Міцкан заявив про зацікавленість у подальшій співпраці в цих напрямах, а зокрема в сфері інституційної підтримки житлово-комунального господарства, енергоефективності та відновлюваної енергетики.

Довідка

Робоча зустріч з представниками International Resources Group (IRG) організована відділом енергозбереження в сфері житлово-комунального господарства Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики за підтримки Департаменту міжнародного співробітництва та взаємодії з міжнародними фінансовими організаціями Мінрегіону.

Звіт щодо планів підтримки США у різних регіонах за різними напрямками "Обгрунтування бюджету Конгресу" (Congressional Budget Justification, Department of State, Foreign Operations, and Related Programs):

https://www.usaid.gov/sites/default/files/documents/9276/FY16CBJStateFORP.pdf

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.