Маєте іпотеку – отримайте знижку

04 Бер 2018 / 17:23 | Переглядів: 1268

податкова відсотки

У Тернопільській ОДПІ нагадали, що платники податків мають право включити до податкової знижки частину суми процентів, фактично сплачених протягом звітного року, за іпотечним житловим кредитом, наданим позичальнику в національній або іноземній валютах.

При сплаті процентів за іпотечним житловим кредитом в іноземній валюті сума платежів за такими процентами, здійснених в іноземній валюті, перераховується у гривні за офіційним валютним (обмінним) курсом Національного банку України, що діяв на день сплати таких процентів.

Таке право виникає, якщо за рахунок іпотечного житлового кредиту будується чи купляється житловий будинок, квартира або кімната, визначених таким платником як основне місце його проживання. Зокрема, згідно з позначкою в паспорті про реєстрацію за місцезнаходженням такого житла.

Окрім того, включаються до податкової знижки суми витрат, які пов'язані зі сплатою видатків на будівництво чи придбання доступного житла, визначених законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та проценти за ними.

Порядок визначення суми процентів, сплачених платником за користування іпотечним житловим кредитом, з метою нарахування податкової знижки, регулюється статтею 175 Податкового кодексу.

Докладні консультації - Центрі обслуговування платників та за телефоном: 43-46-10.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.