Листопад на ринку праці: умовна стабільність

13 Гру 2014 / 17:50 | Переглядів: 1444

вакансія

Листопад — час умовної стабільності. Незважаючи на те, що останнього осіннього місяця на Міжнародному кадровому порталі HeadHunter Україна кількість вакансій дещо знизилася (-3% у порівнянні з попереднім місяцем), для такого непростого місяця дуже непростого року це хороший показник. Економічні й політичні потрясіння (зміни курсу гривні до основних валют, продовження АТО, зміна уряду) не призвели до обвалу, і ринок праці й далі зберігає умовну стабільність. Також практично не змінилася, у порівнянні з жовтнем, кількість нових резюме, розміщених на сайті hh.ua.

Найбільшу потребу в спеціалістах у листопаді відчували роботодавці у банківській і страховій сфері, в сфері недержавних комерційних організацій, дозвілля і спорту, закупівель та інформаційних технологій. Саме в цих категоріях спостерігається найвища динаміка появи нових пропозицій про роботу (+10-15%). Найменш активно в листопаді шукали спеціалістів будівельної галузі, керівників вищої ланки, робочий персонал і спеціалістів у сфері туризму й готельно-ресторанного бізнесу. А ось за кількістю нових резюме в листопаді перед ведуть банківська, страхова, виробнича проф. сфера й галузь закупівель.

Найбільш активно, у порівнянні з жовтнем, роботодавці розміщували вакансії в Закарпатській, Рівненській, Чернівецькій і Херсонській областях. Якщо не розглядати зону АТО, найменш активно публікували пропозиції про роботу в Дніпропетровську, Івано-Франківську, Запоріжжі та Львові. А ось щодо Донецької та Луганської областей, то тут, як і раніше, спостерігається падіння ринку — кількість вакансій зменшується з кожним місяцем не менше ніж на третину у порівнянні з попереднім. З початку року кількість вакансій у цих областях скоротилася в 4-5 разів. У більш благополучних регіонах, які входять до ТОП за кількістю вакансій, зокрема у Києві, Одесі й Харкові, нових пропозицій було в середньому на 8-10% менше, ніж попереднього місяця. Максимальну активність у листопаді показали пошукачі з Хмельницької, Рівненської, Волинської та Чернівецької області. Найменш активними були закарпатські, львівські, харківські та запорізькі спеціалісти.

ТОП-10 зарплат у Києві та регіонах

Під час останнього місяця осені значних змін рівня пропонованих зарплат не спостерігалося. Загалом стандартно виглядає і ТОП-10, і ТОП-100 найвищих зарплат як у столиці, так і в регіонах. Максимальні зарплати традиційно пропонують програмістам і керівним працівникам.

ТОП-10 зарплат у Києві

ПрофесіяЗарплата
1 Senior Java Developer До 5500 доларів
2 Керівник друкованих видань До 65 тис. грн.
3 Java Developer Від 4 тис. доларів
4 Керуючий виробництвом (продукти харчування) 4 тис. доларів
5 Директор будівництва 4 тис. доларів
6 Senior C# Developer До 4 тис. доларів
7 Директор з маркетингу Від 50 тис. грн.
8 .NET developer До 3800 доларів
9 Senior Front End / HTML 5 Developer До 3 тис. доларів
10 Керуючий проектом (краудфандінг) До 30 тис. грн.

Дещо по-іншому виглядає регіональний ТОП-10. По-перше, особливістю цієї добірки вакансій є вакансія парамедика для роботи з місією ОБСЄ в зоні АТО. По-друге, у порівнянні зі столицею в регіонах пропонують менше вакансій програмістам, натомість більше пропозицій для керівників і спеціалістів із продажу. Також вперше за тривалий період часу в ТОП-100 в однакових кількостях потрапляють вакансії як від національних, так і від регіональних роботодавців.

ТОП-10 зарплат в регіонах

ПрофесіяРегіонЗарплата
Програміст 1С Бітрікс Харків 3 тис. дол.
Java Hybris програмист Харків От 3 тис. дол.
Заступник директора з продажу Дніпропетровськ До 35 000 грн.
Парамедик у місії ОБСЄ Донецьк, Краматорськ, Маріуполь, Луганськ 1690 євро
PHP-програміст Дніпропетровськ Від 30 тис. грн.
Директор юридичної компанії Львів Від 30 тис. грн.
Комерційний директор регіону (роздрібна мережа) Дніпропетровськ 20 тис. грн.
Керівник відділення банку Регіони України 10-30 тис. грн.
Директор з логістики (B2B + B2C ) Дніпропетровськ До 18 тис. грн.
Регіональний представник Одеса, Дніпропетровськ Від 10 тис. грн.

Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна в листопаді 2014 року.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.