Лікувальні бальзами без ліцензії: це можливо?

08 Гру 2014 / 17:03 | Переглядів: 2387

Аптека

Чи мають право аптеки продавати лікувальний бальзам без ліцензії. Партія такого напитку придбана у вересні, а станом на 1 листопада є залишки?

З 1 листопада 2014 року лікувальні бальзами із вмістом спирту етилового 8,5% об'ємних одиниць і більше, віднесено до алкогольних напоїв. З цієї дати до їх переліку додано продукцію товарних позицій 2103 90 30 00, 2106 90 згідно з УКТ ЗЕД. Таким чином, тепер вони обкладаються акцизним податком. Тобто, до алкогольних напоїв віднесено продукти, одержані шляхом спиртового бродіння цукровмісних матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів.

Враховуючи такі зміни, незалежно від дати придбання лікувальних бальзамів, якщо здійснюється їх реалізація, починаючи з 1 листопада необхідно придбати ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

З третього вересня цього року штрафна санкція за оптову (включаючи імпорт та експорт) і роздрібну торгівлю спиртами, алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності відповідних ліцензій збільшена у 10 раз - з 1700 до 17000 гривень.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.