Країна піклується про своїх героїв

22 Лип 2014 / 13:05 | Переглядів: 1717

армія полегон солдат навчання тренування

Фото: Іван Пшоняк

Що є найважливішим здобутком країни? Це не сума грошей у казні, не величина території, а народ, який готовий відстоювати незалежність своєї держави. Наші громадяни зараз вкотре доводять свою любов та відданість Батьківщині. А вона, в свою чергу, знає та піклується про них.

Відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення оборонно-мобілізаційних питань під час проведення мобілізації" від 20.05.2014 р. № 1275-VII внесено зміни до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування". Відтепер, єдиний соціальний внесок (далі - ЄСВ) не нараховується та не утримується із середньої заробітної плати, нарахованої за період мобілізації працівника, починаючи з 18 березня 2014 року. протягом усього особливого періоду.

Під час мобілізації трудові відносини з працівниками не перериваються, тому роботодавець повинен нараховувати йому компенсацію в межах середнього заробітку та надавати у Звіті про суми нарахованої заробітної плати застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ (додаток 4) відомості про нарахування заробітної плати такому працівнику. У цьому звіті дані про мобілізованого працівника у таблицю 5 не вносяться, бо трудові відносини тривають. У таблиці 6 заповнюються всі графи, як і при нарахуванні заробітної плати, окрім: графи 18 - "Сума нарахованої заробітної плати/доходу у межах максимальної величини, на яку нараховується єдиний внесок" та 19 - "Сума єдиного внеску за звітний місяць (із заробітної плати/доходу)" - у цих графах проставляються нулі.

Якщо підприємством із заробітної плати мобілізованого робітника раніше було нараховано та утримано ЄСВ, то у звітності з ЄСВ (додаток 4) слід виправити помилку попереднього періоду. Для цього у таблиці 1, у рядках 7.1 "Зменшено нарахування" та 7.3 "Зменшено утримань" відображаються суми, які підлягають зменшенню. У таблиці 6 окремим рядком вказується сума середньої заробітної плати та сума ЄСВ, яка підлягає зменшенню з кодом типу нарахувань "3".

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.