Кожен четвертий офісний співробітник має медстрахування

29 Лип 2014 / 08:23 | Переглядів: 1834

офісний планктон

Медичне страхування, обов'язкове на Заході, стає все більш популярним в Україні. Кожен четвертий офісний працівник має медстрахування, у більшості випадків повністю оплачуване роботодавцем. Згідно з результатами опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua, найчастіше в рамках медичного страхування відбувається придбання медикаментів, а також надається швидка і невідкладна медична допомога.

Медичне страхування в європейських країнах давно є звичною практикою. Дослідження показало, що і в Україні медстрахування набуває дедалі більшої популярності. Це невід'ємна частина системи мотивації працівників, яка демонструє реальну турботу роботодавця і сприяє підвищенню лояльності в компанії.

Проте тільки 15% офісних працівників великих міст відзначили, що роботодавець повністю оплачує їм медстрахування, а 11% заявили, що медичне страхування оплачується роботодавцем частково. Загальна картина більш ніж сумна: в 74% випадків медичне страхування не надається взагалі.

Якщо ж медичне страхування надається співробітнику, то найчастіше в нього входить придбання медикаментів (68%), а також швидка й невідкладна медична допомога (62%). Дещо рідше в рамках медичного страхування проводиться лікування в стаціонарі (55%), відвідування вдома й амбулаторне лікування (55%), проводяться необхідні для діагностики лабораторні дослідження (53%) і експертиза непрацездатності (лікарняні листи) (48%).

Варто відзначити, що все частіше до переліку надаваних сервісів і послуг входить стоматологічна допомога і зубне протезування (42%). Крім цього, медстрахування інколи включає профогляди (36%), профілактичні заходи (вакцинацію) (35%) і навіть лікувально-оздоровчі процедури, в тому числі й масаж (34%).

Багато компаній, приділяючи немало часу і грошей нематеріальній мотивації співробітників, інколи в рамках програми медичного страхування оплачують медичну допомогу під час перебування за кордоном (17%) і навіть супровід вагітності й допомогу при пологах (17%). І це задоволення не з дешевих.

Втім, турбота про співробітників — це, в першу чергу, турбота про їхнє здоров'я.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.