Контроль за використанням та охороною земель у Тернопільській області

11 Лип 2014 / 11:19 | Переглядів: 1616

земля поле

Спеціалістами Управління контролю за використанням та охороною земель в Тернопільській області впродовж І півріччя 2014 року здійснено у місті Тернополі та районах області 304 перевірки дотримання вимог земельного законодавства, в ході яких виявлено 213 порушень вимог земельного законодавства на загальній площі 18000,20 га.

Разом з тим, відповідно до щоквартальних планів робіт та планів перевірок Управлінням протягом І півріччя 2014 року було проведено 86 планових заходів в частині дотримання вимог земельного законодавства.

З метою вжиття заходів для усунення виявлених порушень, порушникам видано 152 приписи, складено 107 протоколів, 102 порушника земельного законодавства притягнено до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів на загальну суму 29461 грн., з них добровільно сплачено 20315 грн.

Внаслідок вчинення самовільного зайняття земельних ділянок, використання їх не за цільовим призначенням виявлено 68 порушень земельного законодавства, в результаті чого порушниками завдано шкоду земельним ресурсам на загальну суму понад 361479,58 гривень.
До органів прокуратури направлено 22 клопотання про вжиття заходів прокурорського реагування щодо повернення коштів по заподіяній шкоді земельним ресурсам та звільненню самовільно зайнятих земельних ділянок.

Крім цього, з метою удосконалення професійних навиків інспекторів та підведення підсумків роботи, із спеціалістами Управління контролю за використанням та охороною земель Держсільгоспінспекції в Тернопільській області щотижнево проводяться наради.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.