Конкуренція на ринку праці

13 Гру 2014 / 11:02 | Переглядів: 1805

безробіття

У листопаді hh.Індекс (відношення кількості резюме до кількості вакансій) практично не змінився і складав 4,7. Це означає, що на одну вакансію претендує майже 5 пошукачів.

Загалом перелік проф. сфер із найвищою конкуренцією практично співпадає з показниками за попередній місяць: керівники, молоді спеціалісти, фінансисти, юристи, спеціалісти в транспортній сфері.

Ілюстрація №10435. ТОП-5 сфер із найвищою конкуренцією ТОП-5 сфер із найвищою конкуренцією

Традиційно затребувані на ринку програмісти, робочі, страхові агенти, спеціалісти з продажу та медичний персонал.

Ілюстрація №10436. ТОП-5 сфер із найнижчою конкуренцією ТОП-5 сфер із найнижчою конкуренцією

Починаючи пошук роботи, слід розраховувати, що цей процес може затягнутися. Так, переважна більшість респондентів шукали або досі шукають роботу не менше кількох місяців (24%), до півроку (19%), від півроку і більше (35%). Таким чином, кількість тих, кому останнім часом вдавалося знайти роботу за місяць і менше, — 22%.

Ілюстрація №10437. Скільки тривав/триває процес пошуку роботи Скільки тривав/триває процес пошуку роботи

Відзначимо, що останнім часом сильно збільшилась кількість тих, хто шукає нове місце більше півроку. Два роки тому таких пошукачів було тільки 20-22%.

Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна в листопаді 2014 року.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.