Коли забудовники платять податок на нерухоме майно

14 Лют 2013 / 10:53 | Переглядів: 1990

кран будівельний

Якщо юридична особа - забудовник є власником житлових об'єктів, які він побудував, то така юридична особа є платником податку на нерухоме майно. Водночас, право власності на об'єкти повинно підтверджуватися відповідними документами.

Враховуючи зазначене, забудовник повинен:

- самостійно обчислити суму податку, виходячи з житлової площі об'єкта оподаткування;

- заповнити та направити до податкового відомства декларацію з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;

- сплатити податкове зобов'язання за звітний рік, авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом.

У разі наявності кількох об'єктів оподаткування, база оподаткування обчислюється окремо за кожним з таких об'єктів.

Якщо право власності на об'єкт житлової нерухомості набуте протягом року, податок нараховується з дня виникнення такого права. Зазначимо, що перехід права власності на об'єкт нерухомості відбувається після державної реєстрації права власності на таке майно за новим правонабувачем відповідно до Закону України „Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”.

Довідки за тел.: 15-07, 43-46-46
Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.