Коли розмір не має значення...

22 Сер 2013 / 15:24 | Переглядів: 2180

податкова будівля

У податковій накладній зазначаються в окремих рядках обов'язкові реквізити, зокрема, повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - продавця товарів/послуг. Відповідно повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - покупця (отримувача) товарів/послуг (пп."в" та пп."д" п.201.1 ст.201 Податкового кодексу України).

Отже, в полях "Найменування продавця" та "Найменування покупця" податкової накладної зазначається назва юридичної особи, яка відповідає назві, зазначеній в статутних документах такої особи.

У разі якщо обов'язкові реквізити податкової накладної, які стосуються повної або скороченої назви продавця та покупця, відповідають назві, зазначеній в статутних документах таких осіб, але розмір літер такої назви не співпадає, така податкова накладна визнається дійсною.

Детальніші роз'яснення з даного питання розміщені на веб-порталі Міндоходів України (minrd.gov.ua) та суб-сайті Міндоходів у Тернопільській області (trminrd.gov.ua), а також у центрі обслуговування платників податків Тернопільської об'єднаної ДПІ.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.