Коли оригінали митних декларацій необхідно здавати

10 Жов 2013 / 17:26 | Переглядів: 2119

Декларація

Наше підприємство щомісяця проводить експортні операції. Усю податкову звітність подаємо в електронному вигляді. Чи потрібно нам подавати копії митних декларацій на паперових носіях ? (запитували під час проведення семінару)

Відповідають фахівці інформаційно-комунікаційного відділу Тернопільської об'єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Так, оскільки платники податку на додану вартість, які подають податкову звітність в електронному вигляді, оригінали митних декларацій (примірників декларанта) подають окремо у паперовому вигляді у порядку, визначеному для подання податкової звітності.

Згідно з Порядком заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженим наказом Мінфіну України від 25 листопада 2011 р. № 1492, за наявності експортних операцій до податкової декларації з ПДВ додаються оригінали митних декларацій. Оскільки, відповідно до ст. 200 Податкового кодексу України платник податку, який має право на отримання бюджетного відшкодування та прийняв рішення про таке повернення, подає до відповідного органу Міндоходів податкову декларацію та заяву, де вказує суму бюджетного відшкодування. До податкової декларації платником податків додаються також розрахунок суми бюджетного відшкодування та оригінали митних декларацій.

У разі, якщо митне оформлення товарів, вивезених за межі митної території України, здійснювалося з використанням електронної митної декларації, така декларація подається митним органом до органу Міндоходів у порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів України, в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.