Коли для включення накладної до податкового кредиту 60 днів

28 Лют 2013 / 17:23 | Переглядів: 1578

Декларація

Відповідно до підпункту 187.10 статті 187 Податкового кодексу України платники податку, які постачають теплову енергію, газ природний (крім скрапленого), у тому числі надають послуги з його транспортування та постачання, надають послуги з водопостачання, водовідведення чи послуги, вартість яких включається до складу квартирної плати чи плати за утримання житла, фізичним особам, бюджетним установам, не зареєстрованим як платники податку, визначають дату виникнення податкових зобов'язань та податкового кредиту за касовим методом. Це стосується також житлово-експлуатаційних контор, квартирно-експлуатаційних частин, об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, інших платників податку, які здійснюють збір коштів від покупців з метою подальшого їх перерахування продавцям таких товарів у рахунок компенсації їх вартості.

Узагальнюючою податковою консультацією, затвердженою наказом ДПС України від 16.02.2012 р. N 127, роз'яснено, що платник податку, який застосовує касовий метод, має право сформувати податковий кредит звітного періоду на підставі податкових накладних, отриманих протягом 60 календарних днів з дати списання коштів з банківського рахунка платника податку, незалежно від дати отримання від постачальника товарів/послуг, але з урахуванням строків давності.

Детальніші роз'яснення з даного питання ви можете отримати, завітавши на веб-портал ДПС України (sts.gov.ua) та суб-сайті ДПС у Тернопільській області (tr.sts. gov.ua), або за телефоном: 15-07.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю
Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.