Касову техніку необхідно модернізувати

05 Кві 2013 / 17:25 | Переглядів: 1523

касовий апарат

Для того, аби перейти на подання податкової звітності з використання РРО в режимі „он-лайн” суб'єктам господарювання, які використовують касову техніку у своїй діяльності, залишилося три місяці. Адже, починаючи з 1 липня, до порушників застосовуватимуться штрафні санкції. На цьому наголосив заступник начальника Тернопільської об'єднаної ДПІ Василь Кравець під час брифінгу з місцевими ЗМІ.

„Варто мати на увазі, що законодавчі норми, які зобов'язують суб'єктів підприємницької діяльності застосовувати електрону касову стрічку, вступили в дію з 1 січня цього року, - зазначив Василь Тарасович. - Проте число РРО, підключених до системи зберігання і збору даних від реєстраторів розрахункових операцій через мережу Інтернет, зростає надто повільно. Але ж часу залишилось не так вже й багато. Тим більше, самі представники сервісних служб наголошують на тому, що фізично вони не встигнуть за короткий термін переобладнати чи оновити значну кількість касової техніки.”

Впровадження електронної касової стрічки заощадить не лише кошти, а й дорогоцінний час. Завдяки новим прогресивним технологіям у підприємців з'явиться можливість не подавати щомісячну звітність. Безумовно, тих, хто до цього часу не мав бажання показувати реальні виторги, ці нововведення не тішать. Адже дистанційна та автоматична передача даних реєстраторів розрахункових операцій на спеціальний сервер ДПС України дасть змогу щодоби перевіряти інформацію про готівкові операції по кожному суб'єкту господарювання. Відтак, не виходячи з кабінету, податківці завдяки аналітичним розрахункам зможуть виявляти порушників у сфері готівкового обігу. А чесні підприємці не будуть обтяжливі зайвими перевірками.

„Для того, щоби виконати вимоги законодавства, суб'єкти господарювання можуть купити РРО нового покоління, що створюють контрольну стрічку в електронній формі та містять вбудовані модеми, або ж модернізувати існуючу касову техніку з приєднанням до неї відповідних модемів для передачі звітної інформації,” - деталізував Василь Тарасович. Він також зазначив, що уся нова та модернізована касова техніка повинна обов'язково пройти первинну реєстрацію та підключення до Системи зберігання і збору даних від РРО Державної податкової служби України за технологією Національного банку України. Таким чином, кожний РРО, у тому числі резервний, буде використовуватись лише з конкретним модемом.

Наразі у Державному реєстрі РРО знаходиться 5 нових моделей касової техніки. Незабаром також будуть включені ще 11 моделей, які відповідають сучасним вимогам. З повним переліком РРО, які включені до Державного реєстру, можна ознайомитись на веб - порталі ДПС України.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.