Із нововведеннями в митному законодавстві ознайомили митних брокерів Тернопільщини

15 Сер 2014 / 08:53 | Переглядів: 1507

податкова будівля

Днями у Тернопільській митниці Міндоходів відбулася зустріч фахівців митниці з бізнес-спільнотою та митними брокерами Тернопільщини. Метою даної зустрічі було роз'яснення учасникам заходу основних змін законодавства, обговорення актуальних питань взаємодії підрозділів Тернопільської митниці Міндоходів та учасників ЗЕД.

Розпочав зустріч в.о. начальника Тернопільської митниці Міндоходів Володимир Марцинюк, який наголосив на необхідності належного оформлення митних декларацій та особистій відповідальності декларантів при підготовці документів, які подаються для митного контролю та митного оформлення.

Фахівці Тернопільської митниці Міндоходів проінформували про зміни в оподаткуванні окремих товарів. Зокрема, повідомили, що на період проведення антитерористичної операції, запровадження воєнного стану звільняються від оподаткування ввізним митом та податком на додану вартість спеціальні засоби індивідуального захисту за визначеними кодами згідно з УКТЗЕД, лікарські засоби та медичні вироби при ввезенні їх на митну територію України. Також провели роз'яснення щодо переліку медичних виробів, операцій з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України, які підлягають обкладенню податком на додану вартість за ставкою 7 %, наголосивши на необхідних підтверджуючих документах та правильності заповнення відповідних граф митної декларації.

Додатково повідомили про створення в Управлінні митної вартості підрозділу, основним завданням якого є моніторинг всіх митних оформлень, тобто кожна митна декларація може перевіритись на будь-якому етапі митного оформлення.
Окрім цього, ознайомили із особливостями пропуску та митного оформлення радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв спеціального призначення через митний кордон України, а також повідомили про вимоги Технічного регламенту при митному оформленні нафтопродуктів.

Також до відома присутніх довели інформацію про особливості видачі ліцензій на здійснення митної брокерської діяльності та нагадали, що форми заяв на видачу ліцензії та перелік необхідних документів розміщено на офіційному порталі територіальних органів Міндоходів у Тернопільській області.

На завершення зустрічі Володимир Марцинюк відзначив, що керівництво митниці робить все можливе для порозуміння між бізнесом та владою та в результаті очікує значне збільшення ефективності в роботі не тільки з боку митниці. "На сьогоднішній день відбувається "перезавантаження країни", тому запорукою успіху кожного підприємства є кваліфіковані кадри і внутрішній контроль за їх діяльністю з боку керівників", - наголосив він.

Інформаційно - комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.