Ігор Комендат: «Від гармонійного поєднання теорії та практики залежить успіх реформування податкової системи»

10 Лис 2014 / 07:41 | Переглядів: 2448

Ігор Комендат ТНЕУ конференція

Про це сказав начальник Головного управління Державної фіскальної служби у Тернопільській області Ігор Комендат у своєму виступі перед учасниками науково-практичного круглого столу, що відбувся днями на базі Тернопільського національного економічного університету.

"Зараз вкрай необхідні ті нововведення, що прописані в Концепції реформування податкової системи. Це і децентралізація податків, і необхідність застосування реєстраторів розрахункових операцій у роздрібній торгівлі (звісно, крім торгівлі на ринку), і електронне адміністрування ПДВ, і зниження ставки ЄСВ та ще багато іншого", - зауважив І.Комендат.

Під час заходу відбулося обговорення сучасних тенденцій податкової реформи, у колі науковців та практиків проаналізовано існуючі законопроекти реформ. Зокрема, своє бачення про податкові механізми в умовах бюджетної децентралізації в Україні виклала д.е.н., професор, заслужений діяч науки і техніки України, перший проректор - проректор з наукової роботи Національного університету ДПС України Людмила Тарангул. До дискусій також приєдналися з допомогою скап-зв'язку колеги-науковці з Харкова та Республіки Польщі.

"Зрозуміло, що є чимало "гострих кутів" у реформуванні, є багато тем для дискусій. Тому вбачаю важливу роль у виробленні наукового обґрунтування таких змін. Більше того, я переконаний, що від співпраці теоретиків і практиків, науковців, експертів, представників бізнесу, громадськості та безпосередньо працівників фіскальної служби залежить подальше реформування податкової системи", - підкреслив очільник фіскальної служби Тернопільщини.

Відділ комунікацій
ГУ ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.