Ігор КОМЕНДАТ: «Державна фіскальна служба – не каральний орган, а сервісний та адміністративний»

06 Січ 2015 / 06:19 | Переглядів: 2725

Комендат Ігор

"Державна фіскальна служба - не каральний орган, а сервісний та адміністративний. На звинувачення щодо посилення тиску на бізнес з боку нашої служби відповідатиму не узагальнено, а персонально, по будь-якому підприємству окремо. При формуванні плану перевірок на 2015 рік першочерговим завданням, що стояло перед підрозділами, був детальний аналіз галузей та окремих підприємств. Тепер ми можемо чітко вказати підприємству, де є недопрацювання в сплаті тих чи інших податків, при необхідності надамо схеми їх оптимізації, які далеко не завжди є законними, а часто й незаконними. Проте контрольно-перевірочна робота для підвищення сплати платежів - не єдиний інструмент. Першим кроком вбачаю зустрічі з галузевими об'єднаннями підприємців для обговорення всіх нагальних питань. Хочу наголосити платникам: ми відкриті - ініціюйте. Найближчим часом буду зустрічатися із представниками галузевих об'єднань, адже переконаний, що необхідно налагоджувати діалог", - це зазначив начальник Головного управління Державної фіскальної служби у Тернопільській області Ігор Комендат в інтерв'ю газеті "Вільне життя".

Як запевнив Ігор Комендат, в процесі перевірочної роботи не будуть "наганятись показники" - тільки реальні порушення, підтверджені аудиторами й юристами з врахуванням усіх аспектів податкового законодавства, судової практики. "Багато суб'єктів господарювання звикли, що перевірки попередніми роками проводились формально. Тому хочу одразу попередити, що всі перевірки будуть проводитись так, як це передбачено законодавством, - зазначив керівник ГУ ДФС Тернопільщини. - Тож при нагоді звертаюся до суб'єктів господарювання гідно оплачувати працю своїх бухгалтерів, аудиторів, юристів; вкладати кошти в підвищення кваліфікації — своєї та персоналу, адже це важливо. Ми тільки за те, щоб бути для бізнесу сервісним, а не контролюючим органом. До речі, ми зробили крок назустріч платникам і запровадили в YouTube на власному каналі ГУ ДФС у Тернопільській області цикл відеовиступів провідних фахівців, які інформують про типові порушення податкового законодавства суб'єктами господарювання. В такий спосіб застерігаємо: дивіться, люди, ми за це штрафуємо!".

Відділ комунікацій
ГУ ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.