Хто шукав роботу в Новорічну ніч

06 Січ 2015 / 08:07 | Переглядів: 1973

безробіття

Новий рік - час, коли загадують найзаповітніші бажання і вірять, що вони обов'язково збудуться. Враховуючи останні тенденції у економіці в цілому та на ринку праці зокрема, для багатьох у ці святкові дні одним із головних бажань стане нова робота. І активно працювати над його здійсненням починають безпосередньо в Новорічну ніч. Міжнародний кадровий портал HeadHunter Україна досліджував, хто шукав і хто пропонував роботу в Новорічну ніч.

В період з 31-го грудня до 1-го січня додавали чи редагували свої резюме 2460 пошукачів. Найактивнішими у розпал святкувань були пошукачі з Києва. Всього 1467 киян чи охочих жити в столиці редагували свої резюме. Друге місце за активністю займають пошукачі з Дніпропетровська (235), третє місце — за пошукачами з Донецька (224), четверте місце — за Харковом (202), а наприкінці п'ятірки лідерів розташувалася Одеса — 115 пошукачів.

Як не дивно, але найбільш активними у пошуку роботи були найбільш затребувані у 2014 році професіонали - ІТ-спеціалісти (339 резюме). Дещо відстають від лідерів ті, кому роботу знайти досить непросто, - ТОП-менеджери (310 резюме). Треті у списку знову одні із найбільш затребуваних спеціалістів — менеджери та управлінці у сфері продажу (294), четверті - фінансисти і бухгалтери (260 резюме). Замикають п'ятірку найбільш активних пошукачів кваліфіковані спеціалісти на виробництві (256 резюме).

Протягом останніх годин 2014 року свої резюме створювали чи редагували шеф-повар з Донецька, інспектор відділу кадрів із досвідом роботи у податковій інспекції з Одеської області, водій-кур'єр з Києва, начальник адміністративно-господарчого відділу теж зі столиці, 3D аніматор-початківець із Харкова.

Безпосередньо за кілька хвилин до настання Нового року свої резюме на сайт hh.ua додали копірайтер з Києва, керівник освітніх проектів з Горлівки та інвестиційний менеджер із Москви, який хоче працювати в Україні.

У перші хвилини Нового 2015 року резюме розмістили адміністратор дитячого центру з Києва, директор роздрібної мережі з Харкова, веб-дизайнер із Дніпропетровська, менеджер з продажів із Харкова та офіс-менеджер із Запоріжжя.

Окрім громадян України, в Новорічну ніч в нашій країні роботу шукали громадяни Росії (Москва, Тамбов, Санкт-Петербург, Барнаул, Красноярськ, Новосибірськ та ін.), Казахстану (Астана, Алмати), Киргизстану та Азербайджану.

Протягом останнього робочого дня минулого року на Міжнародному кадровому порталі HeadHunter Україна роботодавці розмістили 168 вакансій. Найбільше пропозицій було для фахівців із продажу, банківських працівників та ІТ-спеціалістів.

Не зупинився ринок праці навіть у перший день 2015 року. 1 січня додали 74 вакансії, серед яких: торговий кур'єр, косметолог, адміністратор відділу поставок, Javascript developer, сантехнік, менеджер з продажу присадок, маркетолог, оператор ПК, керівник проекту (платіжні карти), PR-менеджер, водій, головний бухгалтер, юрист, медичний представник, копірайтер, мерчандайзер та ін.

Дані були отримані у результаті аналізу бази даних вакансій та резюме Міжнародного кадрового порталу hh.ua у січні 2015 року.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.