Гроші – найголовніше для офісних працівників

10 Лис 2014 / 11:10 | Переглядів: 1573

офісний планктон

Найважливішими робочими факторами офісні співробітники вважають високу та вчасну зарплату, можливість розвитку, хорошу атмосферу в колективі й гарні стосунки з керівництвом. А ось задоволені "білі комірці" тільки трьома з них — стосунками з керівництвом та колективом і вчасною зарплатою. Розміри виплат, на думку опитаних, могли би бути й кращими. Такі дані були отримані під час опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Найбільш важливими для респондентів є фінансові фактори: регулярні нарахування і рівень заробітної платні. І якщо, незважаючи на кризу, регулярністю виплат офісні працівники задоволені (середня оцінка 7,6), то розмір заробітної платні влаштовує вкрай мало респондентів. Середня оцінка задоволеності за цим фактором — 4,4, це одна із найнижчих оцінок задоволеності. Крім цього, саме за цим показником спостерігається найвища різниця між оцінками важливості та рівнем задоволеності опитаних.

Крім фінансових аспектів, до топ-5 найважливіших факторів увійшли хороші стосунки з керівництвом, атмосфера в колективі й можливість саморозвитку. Відзначимо, за фактором "можливість саморозвитку" також спостерігається великий розрив між важливістю цього фактору й задоволеністю його реалізацією на практиці. Іншими словами: можливість саморозвитку дуже важлива, але офісним працівникам не вистачає її в повсякденному житті.

Найменш важливими названі такі фактори, як корпоративне розвезення, наявність/відсутність відряджень, наявність корпоративної їдальні, наявність "оздоровчого пакету" й гнучкий графік роботи.

Важливість факторів комфортної роботи не надто залежить ані від проф. сфери, ані від статі респондента, ані від регіону його проживання. Висока вчасно виплачувана зарплата, розвиток і хороші стосунки з керівником важливі як для банківських клерків, так і для ТОП-менеджерів великих корпорацій.
Дані були отримані в результаті опитування зареєстрованих користувачів сайту hh.ua, проведеного в липні 2014 року. В опитуванні брали участь 1175 респондентів із різних регіонів України.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.