Фінансові інспектори у Гримайлівській санаторній загальноосвітній школі-інтернаті виявили втрати на суму більше 185 тис. грн

28 Лис 2013 / 15:48 | Переглядів: 2434

аудит

Фахівці територіального підрозділу Держфінінспекції в Тернопільській області - Гусятинської міжрайонної держфінінспекції - виявили порушень, що призвели до втрат на суму більше 185 тис. гривень.

Ревізією встановлено оплату сумісникам за невідпрацьований час, незаконне нарахування матеріальної допомоги, премій в тому числі і керівництву навчального закладу. Дані порушення призвели до втрат на загальну суму більше 110 тис. гривень.

Інспектори також виявили, що на харчування учнів інтернату понад денну норму зайво списано ковбасних виробів на загальну суму понад 70 тис. гривень.

Крім того, в меню на харчування дітей із захворюваннями органів травлення, що потребують тривалого лікування і реабілітації включалися продукти, які не передбачені примірними двотижневими меню, погодженими з органами санепідемслужби, а саме: шпроти, риба копчена. Так, за ревізійний період школою-інтернатом для придбання заборонених продуктів було використано коштів на загальну суму більше 22 тис. гривень.

За недотримання законодавства з фінансових питань ряд посадових осіб притягнено до адміністративної відповідальності.

Керівнику установи направлені обов'язкові вимоги щодо усунення виявлених порушень, результати ревізії передано правоохоронним органам, розпочато досудове розслідування.

Прес-служба Держфінінспекції
в Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.