Факсиміле і первинні документи: чи можна застосовувати

26 Лис 2013 / 18:00 | Переглядів: 2873

Телефон

Чи можна застосовувати факсиміле до первинних документі, складених відповідно до законодавства і чи будуть такі документи підставою для податкового обліку? (запитували під час семінару )

Відповідають фахівці інформаційно-комунікаційного відділу Тернопільської ОДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області.

Ні, оскільки відповідно до пункту 2 Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.05.1995р. №88 "первинні документи - це документи, створені у письмовій або електронній формі, що фіксують та підтверджують господарські операції, включаючи розпорядження та дозволи адміністрації (власника) на їх провадження".

Цим же Наказом передбачено, що документ має бути підписаний особисто, а підпис може бути скріплений печаткою. Також варто зазначити, що нормами Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в України" застосування факсиміле для підпису первинних документів не передбачено. .

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.