Електронкою звітують 94 відсотки одиниць касової техніки

24 Гру 2013 / 18:31 | Переглядів: 1710

інтернет трафік

На теренах Тернополя та Тернопільського району 1660 реєстраторів розрахункових операцій формують звітність в електронному вигляді. Про це повідомив заступник начальника Тернопільської об'єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області Євген Воробець. Саме таку кількість одиниць касової техніки за 11 місяців поточного року було підключено до Системи зберігання і збору даних від РРО Міндоходів. Із загальної кількості РРО не підключеними залишаються лише 6 відсотків апаратів. Власники цих моделей мають лише два тижні для їх переоснащення, оскільки вже з 1 січня 2014 року за відсутність електронної стрічки будуть застосовуватися штрафи.

Василь Євгенович також нагадав, що починаючи з 2013 року користувачі касової техніки повинні звітувати до органів Міндоходів в електронному вигляді. Саме для цього реєстратори розрахункових операцій мають бути оснащені електронними стрічками, на яких формуватимуться копії розрахункових документів і фіскальних звітів.

Під час переоснащення техніки платники можуть користуватися Державним реєстром реєстраторів розрахункових операцій. У ньому міститься перелік тих касових апаратів, які відповідають сучасним вимогам та забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів доходів і зборів в електронній формі.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської ОДПІ
ГУ Міндоходів у тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.