Екологічний податок: деталі нарахування та сплати

28 Тра 2013 / 10:07 | Переглядів: 3826

екологія

Базовий період для екологічного податку дорівнює календарному кварталу.

У разі, якщо платник податку не планує протягом звітного року здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів та утворення радіоактивних відходів, то йому необхідно повідомити відповідний територіальний орган Міндоходів України.

Для цього потрібно подати заяву за місцем розташування джерел забруднення про відсутність об'єкта обчислення екологічного податку. Заява складається у довільній формі не пізніше граничного терміну подання податкової декларації за І квартал звітного року.

Нагадуємо, що питання нарахування та сплати екологічного податку регулюються Розділом VII Податкового кодексу України.

Відділу взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ

***

Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.