Договір оренди поновлено: а як зі сплатою земельного платежу

03 Лют 2014 / 13:07 | Переглядів: 1818

звернення

Якщо договір оренди земель державної та комунальної власності підлягає поновленню і орендар продовжує користуватися земельною ділянкою після закінчення строку договору оренди, а також за відсутності протягом одного місяця після закінчення строку договору листа-повідомлення орендодавця про заперечення у його поновленні, такий договір вважається поновленим на той самий строк і на тих самих умовах, які були передбачені договором.

До поновлення договору оренди такий платник буде сплачувати орендну плату відповідно до умов попереднього договору, але не нижче розміру, встановленого пп. 288.5.1 п. 288.5 ст.288 Податкового кодексу (для земель сільськогосподарського призначення  розміру земельного податку, для інших категорій земель  трикратного розміру земельного податку, що встановлюється розділом ХШ Кодексу).

Як повідомив заступник начальника Тернопільської об'єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області Євген Воробець, у 2013 році платники Тернополя та Тернопільського району сплатили до бюджету 46 млн грн плати за землю, що на 4,4 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Справляння плати за землю здійснюється відповідно до положень розділу ХІІІ Кодексу.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.