До уваги платників торгового патенту

18 Гру 2012 / 08:38 | 1 коментар | Переглядів: 2484

Гроші

Порядок оподаткування збором за провадження деяких видів підприємницької діяльності регулюється розділом XII Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями.

Ставки збору за провадження торговельної діяльності та діяльності з надання платних послуг встановлюється сільськими, селищними та міськими радами з розрахунку на календарний місяць у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня календарного року, визначеному цим пунктом, з урахуванням місцезнаходження пункту продажу товарів та асортименту товарів, пункту з надання платних послуг та виду платних послуг.

З 1 січня 2013 року Законом України "Про державний бюджет України на 2013 рік" встановлена мінімальна заробітна плата в розмірі 1147 грн. на місяць.

Платникам податків, для яких встановлена ставка 0,4 розміру мінімальної заробітної плати, сплачуватимуть з січня 2013 року даний збір в розмірі 458,8 грн. на місяць.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.