До страхового стажу не вистачає декілька місяців? Укладайте договір про одноразову сплату ЄСВ

09 Гру 2013 / 10:46 | Переглядів: 1492

Гроші

Договором про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування може бути передбачена одноразова сплата особою єдиного внеску (далі - ЄСВ) за попередні періоди, в яких особа не підлягала такому страхуванню (у тому числі за період з 1 січня 2004 року по 31 грудня 2010 року). При цьому сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць такого періоду не може бути меншою за мінімальний страховий внесок та більшою за суму ЄСВ, обчисленого виходячи з максимальної величини бази нарахування ЄСВ, встановлених на дату укладення договору. Така одноразова сплата особою ЄСВ за попередні періоди може бути здійснена за окремим договором.

Особи, які мають право на добровільну сплату єдиного внеску, беруть добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування протягом строку, визначеного у відповідному договорі, але не менше одного року.

Нагадаємо, що орган доходів і зборів відмовляє в укладенні договору про добровільну участь у разі, якщо особа бажає укласти договір на строк менше одного року. Така норма передбачена п.7 ст.9 Закону України від 08.07.2010 р. № 2464-VI "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.