До проекту «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України» включене комунальне підприємство Тернополя

01 Лют 2016 / 08:08 | Переглядів: 2030

udheep

Мінрегіон України в рамках співпраці з міжнародними фінансовими організаціями продовжує розширення географії проектів з модернізації систем централізованого теплопостачання. До проекту "Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України" буде включено комунальне підприємство місто Тернопіль. Вартість робіт в рамках впровадження енергоефективних заходів, що будуть реалізовані в місті, складе 24,67 млн. дол. США.

За кошти, передбачені на реалізацію заходів Проекту, КП ТМ "Тернопільміськтеплокомуненерго" планує провести реконструкцію 9 котелень, збудувати 2 когенераційні станції, встановити 311 індивідуальних теплових пунктів та автоматичну систему управління технологічними процесами, що дозволить в режимі реального часу відслідковувати стан роботи систем теплопостачання міста. В результаті впровадження всіх заходів планується досягти економії теплової енергії при виробництві та транспортуванні, економії палива, зменшення споживання електроенергії за рахунок власного виробництва та економії, зменшити викиди СО2.

"Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України" — інфраструктурний проект, спрямований на підвищення енергетичної ефективності та якості послуг, що надаються підприємствами централізованого теплопостачання України, із зміцненням їхньої фінансової життєздатності та поліпшенням екологічного стану довкілля за рахунок скороченням викидів CO2 в атмосферу.

На першому етапі учасниками проекту стане вісім міст: Вінниця, Дніпропетровськ, Кам'янець-Подільській, Миколаїв, Херсон, Харків, Чернігів та Тернопіль.

Проект впроваджується за рахунок коштів позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Загальна вартість робіт, що будуть профінансовані в рамках Проекту складе понад 300 млн. дол. США.

Проект "Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України" є одним з комплексних заходів, що впроваджуються Урядом України в напрямку реформування галузі централізованого теплопостачання.

www.minregion.gov.ua

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.