До нас телефонують, у нас запитують… Яка процедура оформлення результатів документальної перевірки?

20 Лип 2015 / 08:36 | Переглядів: 1309

подакові перевірки

За наслідками документальної планової перевірки складається акт або довідка у двох примірниках, які підписуються посадовими особами податкової інспекції, що проводили перевірку, та платником податку.

Реєстрація акта або довідки документальної планової перевірки здійснюється податковою інспекцією протягом 5 робочих днів з дня, що настає за днем закінчення установленого для проведення перевірки строку.

Слід зазначити, що у разі встановлення під час планової перевірки порушень складається акт, якщо такі порушення відсутні - оформляється довідка.

В акті перевірки слід зазначити факти як заниження, так і завищення податкових зобов'язань підприємця, за їх наявності.

У разі відмови платника податків або його законного представника від підписання акта чи довідки посадовими особами, що проводять перевірку, складається відповідний акт, що засвідчує факт такої відмови.

При цьому незалежно від того, чи підписано акт або довідку, один примірник акта (довідки) про результати планової перевірки у день його підписання або відмови від підписання вручається чи надсилається платнику податків або його законному представнику.

Відмова платника податків або його законних представників від підписання акта перевірки або отримання його примірника не звільняє платника податків від обов'язку сплатити визначені податковою інспекцією за результатами перевірки грошові зобов'язання.

Відділ комунікацій Тернопільської об'єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.