До нас телефонують, у нас запитують...

24 Лют 2015 / 06:37 | Переглядів: 1567

смс мобільний телефон

Як отримувати електронні податкові накладні від постачальника?

Отримувати електронні податкові накладні (ПН) можна прямо з єдиного реєстру податкових накладних (ЄРПН). Щоб отримати податкову накладну та розрахунок коригувань з ЄРПН покупець надсилає електронний запит до ЄРПН за формою (J/F 1300103). На електронну адресу покупцю прийде відповідь про реєстрацію в ЄРПН, а також податкова накладна та розрахунок коригувань в електронному вигляді.
Зокрема, за таким запитом можна отримувати відомості про ПН/РК:

  • зареєстровані на конкретну дату;
  • за списком документів (наприклад, за будь-яким контрагентом).

Чи необхідно роздруковувати отримані податкові накладні та розрахунки коригувань, які надають право на формування податкового кредиту?

Первинні документи можуть складатися в паперовій або електронній формі, при цьому зберігаються на електронних носіях інформації у форматі, що надає можливість перевірити їх цілісність на цих носіях, у межах установленого строку зберігання первинних документів. Отже, роздруковувати електронні ПН/РК необов'язково, їх можна зберігати і в електронному вигляді.

Якщо у вас виникатимуть питання з даних питань чи інших, звертайтесь у Центр обслуговування платників за адресою: Білецька 1 або за телефонами: 43-46-22 та 15-07.

Відділ комунікацій Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.