До нас телефонують, у нас запитують…

15 Лют 2015 / 17:16 | Переглядів: 1503

смс мобільний телефон

Наша фірма займається торгівлею, але людям уже більше двох місяців затримують виплату зарплати. Чули, що є нові штрафи за це. Які вони?

Відповідальність за це передбачена згідно Кодексу законів про працю (далі - КЗ пП). Новою редакцією статті 265 КЗпП передбачено, що юридичні та фізичні особи - підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі:
- порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць, виплата їх не в повному обсязі - у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення (з 01.01.2015р. -3654 грн., а з 01.12.2015р.- 4 134 грн.).

У мене є грошовий вклад в кредитній спілці. Чи потрібно буде декларувати доходи у вигляді нарахованих процентів?

Проценти на вклад (депозит) у кредитних спілках відносяться до “пасивних доходів”, які оподатковуються за ставкою 20%. Оскільки утримання податку та його перерахування до бюджету буде здійснювати кредитна спілка, окремо декларувати такі доходи не потрібно.

При бажанні отримати детальнішу інформацію з цих та інших питань звертайтесь у Центр обслуговування платників за адресою: Білецька 1, або за телефонами: 43-46-10 та 15-07.

Відділ комунікацій Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.