До місцевих бюджетів надійшло 28,3 млн. грн. єдиного податку

10 Лип 2013 / 17:33 | Переглядів: 1645

Гроші

Саме таку суму цього платежу сплатили суб'єкти господарювання Тернопільської об'єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, протягом першого півріччя цього року. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження єдиного податку зросли на 10,8 млн. грн. Про це повідомив заступник начальника Тернопільської об'єднаної ДПІ Василь Кравець.

До скарбниці Тернополя суб'єкти господарювання-спрощенці сплатили майже 24,6 млн. грн. єдиного податку. „Фактично надходження даного платежу, порівняно з відповідним періодом минулого року зросли на 9,4 млн. грн.,” - зазначив Василь Тарасович. Він констатував, що майже 70 відсотків поступлень єдиного податку сплатили приватні підприємці, а це - 17,2 млн. грн., що на 6,6 млн. грн. більше, ніж минулоріч. Від підприємств-єдиноподатників до міського бюджету поступило 7,2 млн. грн. цього платежу.

Місцеву скарбницю Тернопільського району суб'єкти господарювання-спрощенці поповнили, сплативши 3,7 млн. грн. єдиного податку. Порівняно з відповідним минулорічним періодом надходження цього платежу зросли на 1,3 млн. грн. При цьому від самозайнятих осіб-спрощенців надійшло 3,1 млн. грн., а від юр-осіб - 635,7 тис. грн., що відповідно на 1,1 млн. грн. та 244,2 тис. грн. перевищує показник шести місяців минулого року.

На думку Василя Тарасовича, таке зростання поступлень свідчить про ефективність спрощеної системи оподаткування. Адже держава має стабільні надходження, а суб'єкти господарювання можуть спокійно вести бізнес. "Нескладні правила обліку доходів та звітування, запровадження електронної звітності, покращення сервісного обслуговування платників - все це сприяє вибору такої системи оподаткування," - констатував заступник очільника податкової інспекції.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.