Для захисту споживачів – акцизні марки нового зразка

08 Сер 2013 / 08:06 | Переглядів: 1833

алкогоголь

Починаючи з 1 вересня, запроваджуються нові зразки марок акцизного податку для алкогольних напоїв і тютюнових виробів вітчизняного та іноземного виробництва. Відтак, на кожну марку наносяться такі реквізити:

- слова "УКРАЇНА", "МАРКА АКЦИЗНОГО ПОДАТКУ", "ТЮТЮНОВІ ВИРОБИ" (для тютюнових виробів);

- позначення виду марки, що складається з початкових літер слів "алкоголь вітчизняний (лікеро-горілчана продукція)" - "АВ ЛГП", "алкоголь вітчизняний (виноробна продукція)" - "АВ ВП", “алкоголь імпортний (лікеро-горілчана продукція)" - „АІ ЛГП”, “алкоголь імпортний (виноробна продукція)" - „АІ ВП”, „тютюн вітчизняний з фільтром” - „ТВ ЗФ”, „тютюн вітчизняний без фільтра” - „ТВ БФ”, „тютюн імпортний з фільтром” - „ТІ ЗФ”, „тютюн імпортний без фільтра” - „ТІ БФ”;

- індекс регіону України, що відповідає місцезнаходженню виробника продукції.

На думку тернопільських податківців, такі нововведення дадуть змогу посилити контроль за оборотом підакцизних товарів, а також упередять тернополян від споживання підробок.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.