Для суб’єктів господарювання – спрощення умов ведення бізнесу

22 Тра 2013 / 15:01 | Переглядів: 1965

податкова будівля

Особливості реєстрації платником податку на додану вартість, спрощення процедури реєстрації платником податків, модернізація касової техніки, отримання ідентифікаційних номерів неповнолітніми - це лише частина актуальних питань, які порушували тернополяни під час чергового телефонного сеансу „гаряча” лінія Тернопільської об'єднаної ДПІ. Цього разу на запитання додзвонювачів відповідала начальник відділу реєстрації та обліку платників податків Тетяна Євгенівна Яськів. Вашій увазі пропонуємо найактуальніші питання-відповіді прямого зв'язку

Новостворена особа і ПДВ

При дотриманні яких умов новостворена особа може зареєструватись платником ПДВ?

Якщо особа, яка провадить оподатковувані операції і відповідно до п.181.1 ст.181 ПКУ не є платником податку у зв'язку з тим, що обсяги оподатковуваних операцій є меншими від встановленої зазначеною статтею суми (300 000 грн.), вважає за доцільне добровільно зареєструватися як платник податку, така реєстрація здійснюється за її заявою.

Отже, добровільна реєстрація платником ПДВ здійснюється за умови наявності у особи оподатковуваних операцій незалежно від дати її державної реєстрації.

Касові апарати - відповідно до законодавчих змін

Приватний підприємець планує здійснювати діяльність на загальній системі із застосуванням реєстратора розрахункових операцій. Кажуть, що стосовно касових апаратів є зміни...

З січня цього року для суб'єктів господарювання, які у своїй діяльності використовують реєстратори розрахункових операцій, змінено порядок подання звітності. Замість подання звітів на паперових носіях один раз на місяць, інформація про використання РРО має подаватись до податкових органів через Інтернет.

Відповідальність за неподання звітності про використання РРО в електронному вигляді настає з 1 липня 2013 року. Тобто фактично для модернізації касової техніки залишилося півтора місяця.

Для того, аби виконати законодавчі вимоги, існує два шляхи. Перший - це придбати РРО нового покоління, а другий - допрацювати діючу касову техніку з приєднанням до неї відповідних модемів для передачі даних.

Тому, не зволікайте, звертайтесь до виробників зазначених РРО або центрів сервісного обслуговування з питань підключення зовнішніх модемів та доопрацювання внутрішнього програмного забезпечення РРО.

Зареєструватися платником податків стане простіше

Чув, що податківці планують спростити реєстрацію платниками податку на додану вартість - у чім полягатиме це спрощення?

Спрощення процедур реєстрації та обліку платників податку на додану вартість та єдиного податку дозволить полегшити умови ведення бізнесу в Україні. Про це йдеться у відповідному законопроекті, розробленому фахівцями Міністерства доходів і зборів.

У проекті закону, зокрема, передбачається відмова від практики видачі платникам податків свідоцтва про реєстрацію та заміна його на виписку з відповідних реєстрів. Відразу після реєстрації дані про платника податків будуть оприлюднені на офіційному веб-порталі Міністерства. Документ також передбачає звільнення платників податків від обов'язку повідомляти контролюючі органи про зміни у своїх даних, якщо такі зміни внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Крім того, скоротиться строк повідомлення банками про відкриття рахунків платників податків, а також повідомлення органами Міндоходів про взяття таких рахунків на облік з трьох днів до одного.

Вище вказаний законопроект передбачає низку процедур, які дозволяють підприємцям отримати відкритий і, найголовніше, безкоштовний доступ до державних реєстрів. Це черговий крок на шляху спрощення адміністрування податків і зборів, насамперед, для представників малого та середнього бізнесу.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.