Для кожного РРО – свій модем

14 Бер 2013 / 12:03 | 1 коментар | Переглядів: 2098

підприємець

Починаючи з липня цього року, суб'єкти господарювання, які використовують у своїй діяльності касову техніку, в обов'язковому порядку подаватимуть звітність про використання реєстраторів розрахункових операцій до податкових органів по дротових або бездротових каналах зв'язку. Це стосується зокрема копій розрахункових документів та фіскальних звітних чеків.

Виконати вказані вимоги суб'єкти господарювання можуть двома шляхами. Перший - придбати реєстратори розрахункових документів нового покоління, що створюють контрольну стрічку в електронній формі. Другий - доопрацювати існуючу касову техніку та приєднати до неї відповідні модеми для передачі даних. З питань підключення зовнішніх модемів та доопрацювання внутрішнього програмного забезпечення РРО, які на сьогодні використовуються підприємствами, пропонуємо звернутись до виробників зазначених РРО або центрів сервісного обслуговування.

Варто мати на увазі, що технологію передачі звітності до податкових органів по дротових або бездротових каналах зв'язку затверджено наказом Мінфіну України від 08.10.2012 №1057 „Про затвердження Вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій та модемів для передачі даних та Порядку передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв'язку до органів державної податкової служби”. Даним порядком передбачено, що модем може використовуватись для передачі даних лише з тим РРО, фіскальний номер якого передано при проведенні персоналізації до системи обліку даних РРО.

Таким чином, кожний РРО, у тому числі резервний, використовується лише з конкретним модемом.

Довідки за тел.: 15-07, 52-12-27.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.