Державне свято? А як мені бути із поданням заяви?

01 Гру 2014 / 06:31 | Переглядів: 1823

календар

Чи продовжується термін подання заяви щодо обрання спрощеної системи оподаткування третьої та п'ятої групи для новостворених ФОП, якщо 10-ий день з дня державної реєстрації припадає на святковий або вихідний день?

Правові засади застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, а також справляння єдиного податку, встановлені гл. 1 р. XIV "Спеціальні режими оподаткування" Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі - ПКУ).

Зокрема, зареєстровані в установленому законом порядку суб'єкти господарювання (новостворені), які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої - шостої груп, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації (пп. 298.1.2 п. 298.1 ст. 298 ПКУ).

Якщо 10-ий день з дня державної реєстрації припадає на святковий або вихідний день, то термін подання заяви щодо обрання спрощеної системи оподаткування третьої та п'ятої групи для новостворених фізичних осіб - підприємців не продовжується.

Слід зазначити, що заява щодо обрання спрощеної системи оподаткування з урахуванням норм п. 46.1 ст. 46 ПКУ не є податковою декларацією (розрахунком).

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.