День Збаразького району: налаштовані до діалогу

16 Гру 2014 / 06:47 | Переглядів: 1706

день збаражського району податкова

Вже доброю традицією стало проведення "Дня району" в різних куточках Тернопільщини, який щомісячно організовує Головне управління ДФС у Тернопільській області. Основна мета таких заходів -- налагодження співпраці з бізнесом як з рівноцінним партнером. Не менш важливо, що саме під час проведення таких заходів можна побачити, які нагальні потреби виникають у платників податків безпосередньо на місцях. Під час проведення заходу присутнє керівництво та фахівці ГУ ДФС, які консультують платників податків.

В Збаразькій ОДПІ була проведена низка зустрічей із місцевими журналістами, громадськістю та представниками місцевих органів влади, а також семінар із платниками та особистий прийом громадян. Спілкувався із суб'єктами підприємницької діяльності заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Сергій Господарик. Він розповів про зміни в податковій системі та закликав представників бізнесу активно долучатися до реформування податкового законодавства шляхом надання власних пропозицій та ініціатив.

"З новими реформами дуже багато повноважень буде передано на місцевий рівень, тому місцеві бюджети отримають додаткові кошти для розвитку свого регіону, водночас значно підвищиться й відповідальність на місцевому рівні. Значні зміни відбудуться у спрощеній системі оподаткування - замість нинішніх шести груп планується створити три, а для спрощенців буде введено мораторій на перевірки протягом двох років. Крім того, планується запровадження для усіх груп, окрім першої, обов'язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій. Реформа торкнеться й єдиного соціального внеску, ставки якого будуть значно знижені.

Завдяки змінам у податковій системі значно збільшиться число електронних сервісів, зменшиться кількість звітних періодів, перевірок. Проте головне, що ми маємо зробити, -- це змінити ментальність і працівників фіскальної служби, і бізнесу, ліквідувати будь-які можливі варіанти корупції", -- зазначив Сергій Господарик.

Також в конференц-залі Збаразької районної державної адміністрації Сергій Господарик разом із головою районної державної адміністрації Юрієм Горайським та головою районної ради Олексієм Кондрацьким і міським головою Збаража Романом Полікровським поспілкувалися з громадськістю, бухгалтерами та підприємцями району.

Діалог був насиченим, оскільки порушували низку проблемних питань, які стосуються легалізації найманих працівників та виведення зарплати з тіні, розширення бази оподаткування, наповнення місцевих бюджетів. Представники влади Збаразького району подякували представникам фіскальної служби Тернопільської області за проведення такого заходу для жителів району. Подібні зустрічі вкрай важливі для ознайомлення з новаціями податкового та митного законодавства з метою запобігання порушень під час здійснення ними підприємницької діяльності.

Відділ комунікацій
Головного управління ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.