Декларант упродовж звітного року змінив прізвище: як заповнювати декларацію

16 Бер 2018 / 22:18 | Переглядів: 1215

весілля молода конкурс

Фото: Іван Пшоняк

У Тернопільській ОДПІ нагадали, що при заповненні декларації про майновий стан та доходи у рядку 3 "Згідно з даними паспорта" вказуються прізвище, ім'я, по батькові платника податку на доходи фізичних осіб.

У разі, якщо протягом звітного періоду, за який здійснюється декларування, або у наступному за ним році таким платником змінено прізвище (ім'я, по батькові), у рядку 3 слід зазначити спочатку нове прізвище (ім'я, по батькові), а в дужках - попереднє прізвище (ім'я, по батькові).

Отже, фізичні особи, які відповідно до норм Податкового кодексу зобов'язані та/або мають право подати Декларацію, починаючи з 1 січня 2018 року повинні звітувати за новою формою Декларації (від 6.06.2017 №556). Граничний термін подання таких декларацій - 2 травня 2018 року.

Податкові зобов'язання з податку на доходи фізосіб та з військового збору, зазначені в поданій річній Декларації, фізичні особи зобов'язані сплатити самостійно до 1 серпня 2018 року.

Докладніші консультації - у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.