Дбаємо про високоякісне насіння для майбутнього урожаю.

18 Лип 2014 / 12:35 | Переглядів: 1911

зерно

Інспектори з насінництва Державної інспекції сільського господарства в Тернопільській області розпочали один із найважливіших етапів державного контролю в насінництві - здійснення польового інспектування (апробації) насінницьких посівів сільськогосподарських культур.

Мета здійснення такого заходу - визначення урожаю для використання на насінницькі цілі. В процесі проведення польового інспектування (апробації) насінницьких посівів встановлюється рівень їх сортової чистоти (типовості) за сортовирізняльними ознаками, визначення ступеню засміченості посіву іншими рослинами, ураженості рослин хворобами та ушкодженості (заселеності) шкідниками.

Станом на 16 липня 2014 року вже проведено інспектування ярих зернових на площі 1,012 тис. га, з них заапробовано 961 га (108 га - пшениці та 853 га - ячменю), вибракувано - 51 га ячменю; озимих зернових проінспектовано на площі 14,612тис. га з них заапробовано 11,335 тис.га пшениці та 2,519 тис.га ячменю, вибракувано з числа насінницьких 758 га озимих зернових Також проводиться інспектування посівів бобових та олійних культур. Розпочалося перше обстеження ділянок гібридизації кукурудзи та соняшнику.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.