Чи подавати уточнюючу форму №1ДФ, коли донараховано доплату за попередній квартал?

12 Тра 2018 / 15:02 | Переглядів: 1032

податкова контакт-центр ДФС

У Тернопільській ОДПІ зазначили, що об'єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб є, зокрема, загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід. Нараховані у звітному місяці доходи підлягають оподаткуванню в сукупності і за ставками, визначеними вст. 167 ПКУ(18%), крім доходів, для яких нормами ПКУ передбачено інші ставки (зокрема, крім спадщини).

Особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, зобов'язані подаватипротягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку до контролюючого органу за місцем свого розташування.

Тобто, у разі нарахування (виплати) доходів податковий агент повинен відобразити вподатковому розрахунку за ф. №1ДФтакі нараховані доходи на користь платників податків.

Томуякщо працівникові в звітному місяці донараховано доплату до заробітної плати за попередній квартал, то суми донарахувань відображаються вформі №1ДФу тому кварталі, в якому здійснюється їх нарахування.І уточнюючу форму №1ДФ подавати не потрібно.

Докладніші консультації - у Центрі обслуговування платників. Телефон для довідок: 43-46-10.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.