Чи переноситься термін сплати плати за землю через вихідні й святкові дні?

15 Вер 2017 / 06:31 | Переглядів: 1574

Земля податок

Податкове зобов'язання зі сплати за землю, визначене у податковій декларації напоточний рік, сплачується рівними частинами власниками та землекористувачами земельних ділянок за місцемзнаходження земельної ділянки щомісяця, протягом 30 календарних дів, щонастають за останнім календарним днем податкового (звітного) місяця. Про це нагадали уТернопільській ОДПІ.

Відповідно до Цивільного кодексу України, якщо у зобов'язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін). Граничний термін сплати плати за землю - 30 число місяця, що настає за звітним місяцем.

З урахуванням того, що нормами Податкового кодексу не передбачено перенесення термінів сплати податків і зборів, то якщо останній день сплати плати за землю припадає на вихідний або святковий день, то її потрібно сплатити напередодні встановленого граничного терміну.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.