Чи має право чоловік скористатися податковою знижкою за навчання дружини?

31 Сер 2017 / 04:18 | Переглядів: 1499

Податкова знижка на навчання

У Тернопільській ОДПІ нагадують, що у відповідності до пп. 166.3.3 Податкового кодексу, платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних вищих тапрофесійно-технічних навчальних закладів для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника податку або члена його сім'ї першого ступеня споріднення.

Членами сім'ї фізичної особи першого ступеня споріднення для цілей розд. IV Кодексу вважаються її батьки, її чоловік або дружина, діти такої фізичної особи, у тому числі усиновлені.

Тому, з метою використання права на компенсацію вартості навчання непрацюючого члена сім'ї першого ступеня споріднення (дружини) чоловік може включити до податкової знижки на навчання лише суми коштів, сплата яких фактично підтверджена відповідним розрахунковим документом (квитанції, касові ордери, чеки тощо), в якому зазначено, щоплатіж за навчання здійснено безпосередньо особою, яка звертається за податковим кредитом.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.