Чеські тролейбуси у Миколаєві закупили вдвічі дорожче, ніж у Тернополі

22 Жов 2015 / 09:54 | Переглядів: 2561

р2р22р2р2р2

У квітні нинішнього року міська влада Миколаєва та Тернополя практично одночасно провели тендери на закупівлю чеських тролейбусів "Skoda 14 TR". Але в Миколаєві ціна одного тролейбуса виявилася практично вдвічі вище, ніж у Тернополі.

Як з'ясували журналісти НЦЖР, у Тернополі тендер проводили безпосередньо з чеськими фірмами UNICARS і ELERPRO, а Миколаїв вибрав іншу процедуру закупівлі, провівши аукціон через українських посередників.

"Миколаївелектротранс" закупив 14 тролейбусів за ціною 747 тис. Гривень за штуку у дніпропетровської фірми "Дуотранс". Інформація про це розміщена в "Віснику державних закупівель". Керівник фірми - постачальника "Дуотранс" - Дмитро Науменко. Розмір статутного капіталу становить 26 тис. 200 гривень.

"Тернопільелектротранс" купив схожі тролейбуси "Skoda 14 TR" були у вжитку, по 361 тис. 800 гривень за штуку, а також "гармошки" "Skoda 15 TR" по 442 тис. 200 гривень.

Тендер на тернопільські тролейбуси виграла чеська фірма ELERPRO.

Як повідомив начальник управління транспорту, комунікацій та зв'язку Тернопільської міської ради Ігор Мединський, при купівлі транспортного засобу тернополяни взяли на себе розмитнення машин (які прибули з Чехії вже відремонтованими і пофарбованими), а також перегін їх до місця призначення.

У той же час розмитнення, перегін до Миколаєва, а також ремонт і фарбування тролейбусів для Миколаєва виробляла дніпропетровська фірма "Дуотранс", яка виграла тендер. Всі ці витрати і вплинули на подорожчання ціни, пояснив у коментарі журналісту НЦЖР глава конкурсних торгів Костянтин Чмир.


Джерело

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.