Через дії уряду тернопільські вчителі та лікарі знову можуть залишитись без зарплат

09 Лис 2015 / 13:38 | Переглядів: 2247

зарплата 63646

До кінця року тернопільським медикам та вчителям можуть заборгувати зарплату. Загалом борг може сягнути близько 11 мільйонів гривень, кажуть у міській раді. Відтак, знову ці кошти доведеться виплатити з міського бюджету.
За словами очільника міста Сергія Надала, мерія неодноразово зверталась до уряду, Міністерства охорони здоров'я та Міністерства науки та освіти з проханням виділити необхідні кошти.
Проте, згідно прийнятої урядової постанови профінансовано кошти на зарплату усім вчителям та медикам, крім тих, які працюють у містах обласного значення.
- Таким чином на думку уряду лікарі та вчителі у містах обласного значення повинні працювати без заробітної плати. В уряді побачили, що дає свої результати проведення децентралізації і що на місцях достатньо ефективно мають можливість використовувати і заробляти кошти. Це, напевно, не подобається уряду і вони тепер думають, як ці кошти забрати з міста. Єдине до чого вони додумались, це не давати зарплату бюджетникам і таким чином у нас не буде іншого виходу, як віддати 11 мільйонів з міського бюджету, щоб профінансувати заробітну плату. Хоча за ці кошти ми могли б поставити нові вікна і двері у всі дитячі садочки і школи міста, - зазначив Сергій Надал.
Нагадаємо, що у серпні цього року через дії уряду міська рада була вимушена виділити на зарплату бюджетникам 32 мільйони гривень. У мерії кажуть, що ця сума виявилась більшою, ніж місто витратило на ремонт дворів Тернополя за весь рік.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.