Центр зайнятості на наукових пікніках

09 Вер 2014 / 09:40 | Переглядів: 2122

науковий пікнік зайнятість

У місті Тернополі сьомого вересня 2014 року на Театральному майдані пройшов захоплюючий проект "Scientific Fun - наукові пікніки в Україні".

"Наука єднає Україну!" — під цим гаслом об'єднаються науковці та дослідники, практично, з усіх куточків України.

Мета цього проекту - це популяризація наук простим і водночас незвичним способом: абсолютно кожен бажаючий зможе власноруч провести експеримент в імпровізованій лабораторії та переконатися, що наука може бути доступною та цікавою. Відвідувачі дізналися багато цікавого про надзвичайні властивості знайомих речовин, наприклад, як створюються феєрверки, як визначити вміст вітаміну С у соках, як розрізнити справжній мед від меду з домішками. Учасники могли спостерігати як проявляються "невидимі" чорнила, як запускаються у небо моделі літаків, зроблені учасниками гуртка моделювання, спробувати себе у дослідах з хімічними речовинами.

Спеціалісти Тернопільського міськрайонного центру зайнятості теж взяли участь у заході. Відвідувачам було запропоновано пройти профдіагностичне обстеження, щодо схильності до певних груп професій; ознайомитись із багатогранним світом професій.

Школярка ТЗОШ №19 Софія зазначила, що їй було цікаво проходити тест , результати якого підтвердили її вподобання.

Організатором проекту у м. Тернополі була громадська організація ТОО ВМГО "Молодіжний центр працевлаштування".

Головний спеціаліст відділу довідково-інформаційної роботи з населенням ТМРЦЗ - Грицаєнко А.Г.
тел. 52-89-30

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.