Були слабкими – стали алкогольними

07 Сер 2014 / 08:43 | Переглядів: 2002

алкогоголь

З 3 серпня 2014 року вступають у дію зміни, внесені до Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів". Відповідно до цих змін, алкогольні напої - продукти, одержані шляхом спиртового бродіння цукровмісних матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 1, 2 % об'ємних одиниць, а також з вмістом спирту етилового 8, 5 % об'ємних одиниць та більше. Тобто, ті напої, які раніше класифікувались як продукти дієтичного харчування (слабоалкогольні) і не маркувались акцизними марками, тепер, за законом, підпадають під категорію "алкогольних напоїв"з обов'язковим маркуванням марками акцизного податку.

Також нагадаємо, що з 1 серпня збільшується мінімальна оптово-відпускна ціна на горілку і лікеро-горілчані вироби і складатиме 133 грн. ( за 1 літр 100 % спирту). А роздрібна ціна на горілку та лікеро-горілчані вироби становитиме 39, 90 грн. за 0, 5 л. (до цього часу - 34, 90 грн.). У випадку торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими за встановлені, до суб'єктів господарювання застосовується штраф в розмірі 100 % від вартості отриманої партії товару, але не менше 5 тис. грн.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.