Більшість приватних підприємців-спрощенців працюють у сфері торгівлі

16 Тра 2013 / 09:31 | Переглядів: 2078

підприємець

Як повідомив заступник начальника Тернопільської об'єднаної ДПІ Василь Кравець, найбільше приватних підприємців, що обрали спрощену систему оподаткування, здійснюють діяльність у сфері торгівлі. Так, на початок травня цього року в Тернополі та Тернопільському районі налічується 3275 бізнесменів-єдинників із таким видом діяльності. Більшість із них обрали ІІ групу спрощеної системи, а це 1892 платники, трохи менше - І групу, а це 1294 особи, ще 89 підприємців обрали ІІІ групу спрощеної системи оподаткування.

Загалом, протягом січня-квітня цього року підприємцями-спрощенцями усіх видів діяльності сплачено 14,3 млн. грн. єдиного податку, що на 6,7 млн. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року. У квітні від фіз-осіб-спрощенців до бюджету поступило 3,8 млн. грн., що на 412 тис. грн. перевищило очікувані надходження. Крім того, 1017 підприємців використовують працю 2492 найманих працівників, із зарплати яких вони сплатили 827,3 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Також, нагадуємо, що приватні підприємці можуть обрати і п'яту групу єдиного податку. На цій групі можуть перебувати фіз-особи-спрощенці, обсяг доходу яких не перевищує 20 млн. грн., кількість найманих - необмежена. Єдиний податок вони сплачуватимуть у розмірі 5 (за умови сплати податку на додану вартість) або 7 відсотків доходу.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.