Більше як 62 мільйони гривень у місцевих скарбницях Тернополя та Тернопільського району – внесок «спрощенців»

14 Гру 2014 / 12:44 | Переглядів: 1789

Петро Якимчук податкова

За підсумками одинадцяти місяців 2014 року суб'єкти господарювання, які обрали спрощену систему оподаткування, сплатили 62, 4 мільйони гривень єдиного податку.

Як свідчить аналітика, майже 70 відсотків надходжень єдиного податку до бюджетів забезпечують спрощенці-фізичні особи, а це 43, 4 мільйони гривень, решта - юридичні особи, а це 19 мільйонів гривень.

"Ріст сплати єдиного податку, а за 11 місяців цього року він склав більш як 6 млн. грн. у порівнянні з минулим роком, свідчить про те, що малий і середній бізнес готовий ділитись з державою, а умови оподаткування, передбачені кодексом, помножені на невтручання у діяльність законослухняних підприємців представників контролюючих органів, збільшення кількості податкових сервісів - влаштовують наших платників", - зазначає начальник Тернопільської об'єднаної ДПІ Петро Якимчук.

За словами керівника, у податковій інспекції дедалі рідше фіксують скарги від представників бізнесу, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, щодо неприйнятних умов обслуговування, необґрунтованих претензій чи тиску.
"Це означає, що сумлінний бізнес, за будь-яких, навіть найскладніших соціально-економічних умов, може розраховувати на достойні умови сервісу в органах Державної фіскальної служби та розуміння", - підсумував Петро Якимчук.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.